wil jij thuis trainen voor een fit en sterk lijf na de zwangerschap?

Travel photo created by freepik-free-style-dream-brand

Je hebt geen idee meer hoe de spieren van je buik en bekkenbodem functioneren.

  • Je wilt alles weer kunnen doen zoals vóór de zwangerschap.
  • Jouw lichaam voelt zo zwak aan…
  • Wat is ook alweer de juiste lichaamshouding?
  • Help! Er zit een gat of piek tussen je rechte buikspieren!
  • Met de drukte van het moederschap wil je graag op jouw eigen moment trainen.
  • Je wilt graag rustig opbouwen naar jouw gebruikelijke sportactiviteiten.
  • Je hebt nog steeds die lagerug-, bekken- of stuitpijn en je wilt dit verbeteren door op de juiste manier te trainen.
  • Je bent alleen nog maar met je kindje bezig. Mag je zelf ook wat aandacht?

Je wilt jouw lichaam weer terug.

Natuurlijk is jouw lichaam enorm veranderd tijdens de zwangerschap en bevalling, maar nu is dat achter de rug. Het is tijd om aan de slag te gaan en weer wat aandacht te richten op jezelf; jouw lichaam en jouw herstel.  

Je wilt af van de lichamelijke ongemakken die je over hebt gehouden. Je wilt weer alles kunnen doen zoals je daarvoor deed, en daarbij nu ook een fitte, sterke moeder zijn. Maar hoe pak je dat goed aan?

Laat mij jou helpen! Ik help je te voelen hoe jouw buikspieren, bekkenbodem en ademhaling het nu doen en hoe je ze beter kunt gebruiken. Zo train jij om jouw fitte, sterke lijf weer terug te krijgen.

Leer hoe je bekkenbodem aanspant én ontspant.

  • Voel hoe je je diepe buikspieren gebruikt zónder kindje erin.
  • Wat is jouw goede lichaamshouding ook alweer?
  • Je ademhaling ga je op de juiste manier inzetten.
  • Hier vandaan voer je krachtsoefeningen uit.
  • Op welke manier kun je je rechte buikspieren wél weer trainen?
  • Voel dat het heerlijk is om even helemaal met jezelf bezig te zijn en te ontspannen.

    Lieve kersverse Mama,

    Een bevalling brengt in meer of mindere mate letsel en schade met zich mee. Zoals bij elke blessure herstel en versterk je het beste met de juiste aandacht en begeleiding. Ik combineer de Pilatesmethode met al mijn kennis en ervaringen als manueel therapeut om jou te helpen herstellen van deze blessure.

    Deze Online Hersteltraining is een samenvatting van de offline 10-weekse Hersteltraining. Deze heb ik enerzijds gemaakt, omdat moeders het fijn vinden om op hun eigen moment te trainen. Met het drukke programma rondom hun baby is dat helemaal niet gek.

    Bovendien is het aan te bevelen om drie trainingsmomenten in de week te hebben. Zo herstel en versterk je nóg sneller! Daarom krijg je gratis toegang tot deze online training bij aanschaf van de 10-weekse Hersteltraining. 

    De online- en offline lessen zijn een mooie toevoeging op elkaar. Door één keer per week offline de les te volgen en hierin tips en tools te krijgen, kon ik thuis zelf verder trainen met de online lessen.
    Voor mij heeft dit goed geholpen in mijn herstel van de bevalling. Ik merk dat ik sterker ben in mijn heupen en bekken dan voor mijn bevalling. Na de 10-weekse reeks lessen train ik nu nog steeds thuis door met de online lessen.

    Liset neemt je goed mee in de oefeningen waardoor het thuis ook makkelijk te volgen is. Doordat de online lessen ongeveer 30 minuten duren kan ik ze makkelijk tussendoor inplannen als bijvoorbeeld de kleine even slaapt.”

    – Iris –

    Veelgestelde vragen

    Hoelang doe ik over de totale Online Hersteltraining?

    Deze training is gemaakt als samenvatting van de 10-weekse Hersteltraining. Het idee is dat je voor deze dus ook 10 weken de tijd neemt. Dat betekent een les per week. Een les kun je uiteraard meerdere keren per week uitvoeren, sterker nog drie keer is aan te bevelen 😉

    Uiteraard heb je de vrijheid om er zo lang als gewenst over te doen. Je kunt altijd gebruik blijven maken van de filmpjes.

    ik heb nog behoorlijk last van mijn bekken(bodem) en/of onderrug. kan ik desondanks de training uitvoeren?

    De uitdaging in de lessen wordt langzaam opgebouwd. In de eerste lessen gaat het vooral om voelen, bewegen en controleren. Naarmate de lessen vorderen worden ze moeilijker en zwaarder. Deze Online Hersteltraining is over het algemeen geschikt om ondanks klachten te starten. Bouw langzamer op, neem meer tijd om de reeks te doorlopen afhankelijk van hoe jouw lijf op de training reageert.

    Let op! De oefeningen mogen trekkend, vermoeiend en iets zeurderig aanvoelen, nooit scherp, stekend, tintelend of jouw herkenbare pijn. Vervang de “verkeerd” pijnlijke oefening voor ontspanning.

    Wees ervan bewust dat deze training geen medisch advies is en geen persoonlijke aandachtspunten bevat. Als je ergens over twijfelt, neem dan contact op met mij of jouw hulpverlener. 

    Wat heb ik nodig voor de les?

    Je hebt vooral jezelf nodig; je aandacht. Het is niet nodig, maar wel fijn om de les tijdens het slaapje van je kind uit te voeren. 

     Aan comfortabele kleding heb je genoeg. Omkleden naar een sportoutfit zal niet nodig zijn. Scheelt weer een drempeltje, toch? ; )

     Het is fijn om de oefeningen op een oefenmatje, vloerkleed of tuinkussen uit te voeren.

    Hoelang doe ik over de totale Online Hersteltraining?

    Deze training is gemaakt als samenvatting van de 10-weekse Hersteltraining. Het idee is dat je voor deze dus ook 10 weken de tijd neemt. Dat betekent een les per week. Een les kun je uiteraard meerdere keren per week uitvoeren, sterker nog drie keer is aan te bevelen 😉

    Uiteraard heb je de vrijheid om er zo lang als gewenst over te doen. Je kunt altijd gebruik blijven maken van de filmpjes. 

    Hoe is een les opgebouwd?

    De les start rustig met oefeningen gericht op ontspannen, voelen en bewegen. Het grootste deel van de les bestaat uit controle- en krachtoefeningen. Deze worden naarmate de lessen vorderen steeds uitdagender. Tussen deze oefeningen door komen stretchoefeningen terug. 

    In de eerste drie lessen ligt de focus vooral op ademhaling. De twee lessen die daarop volgen betreffen vooral de bekkenbodem. Vervolgens staat in de opvolgende drie lessen de lichaamshouding centraal. In les 9 en 10 worden de oefeningen groter en zwaarder. 

    bevat de training een theoretisch deel?

    In de lessen geen apart blok voor theorie en achtergrondinformatie. Ik vind het belangrijk om vooral lichamelijk bezig te zijn. Gedurende de les vertel ik alles wat je “moet” weten. Mocht je vragen hebben, laat het weten. Ik vind het leuk om ze te beantwoorden!

    kan ik de online hersteltraining volgen als ik de online kraamtraining nog niet heb gedaan?

    Ja, je kunt zeker starten. De lessen worden rustig opgebouwd en de Online Kraamtraining is geen voorwaarde voor de Online Hersteltraining. 

    Desalniettemin kan ik me voorstellen dat het fijn is te starten met de Online Kraamtraining. Zo kun je gratis ervaren of mijn manier van lesgeven bij jou past. Je kunt er direct na de bevalling al mee aan de slag. Daardoor zijn de lessen heel rustig en mild; een mooie (maar geen voorwaardelijke) voorbereiding op de Online Hersteltraining. 

    Dus… ga jij aan de slag?

    Geef jij jezelf en je lichaam de aandacht om te herstellen en weer fit en sterk te worden?